Design

Upplev den skandinaviska känslan

Design är inte permanent. Levande design utvecklas och går i takt med tiden och med moderna trender inom livsstil och teknologi. Det svåra är att göra allt detta och samtidigt upplevas som tidlös.

Det här har den skandinaviske arkitekten Jonas Lloyd förstått. Tillsammans med sitt team ligger han bakom Hotel Lundias design. Allt från golv och väggar till möbler och belysning bär hans personliga skandinaviska prägel.

På Hotel Lundia märks också influenser från designers som Philippe Starck, Arne Jacobsen och Sven Markelius som ger en viss känsla av ”boutique”.

Vi har också vinnlagt oss om att i så stor utsträckning det bara är möjligt använda hållbara material. Färgat trä vaxbehandlas, parkettgolv är massiva och naturliga, riskfria material med tonvikt på klassiskt hantverksteknik används genomgående i hela hotellet.

Naturligtvis finns det en tydlig skandinavisk linje i vår inredning. Vi vill att du ska få uppleva våra nordiska designklassiker på nära håll.

Vi har noggrant valt hållbara material så långt som möjligt och vi primerar att varsamt renovera istället för att köpa nytt. Bivaxbehandlade färger, solida parkettgolv och giftfria materail. 

Med detta sagt: Vår arkitekt har också smugit in några väl valda orientaliska detaljer i konceptet. Han menar att det förstärker det skandinaviska – och vi säger inte emot.